img
Zatemňovací závěsy

Zatemňovací závěsy

6.2.2021

Zatemňovací závěsy pro pocit soukromí, tmy, zabránění slunce do místnosti a hluku.


Blížící jaro nás nutí začít přemýšlet, jak si ochránit v místnosti příjemné klima. Zvlášť pro letní sluníčka, kdy si vedro raději užíváme u vody než doma. Proto pro svou praktičnost, tak i dekoraci jsou více než vhodné zatemňovací závěsy.

Zatemňovací závěsy se dělí na dva druhy na tzv. Blackout a Dimout závěsy. Rozdíl je v průniku světla přes textilii. Blackout látku lze rozeznat od ostatních velice lehce. Vždy musí být z rubu potažená tzv. gumičkou, která zaručuje a dělá z konečného produktu závěsů, 100% neprůhlednost. U Dimout látek je vždy nějaké procento průhlednosti a mají v sobě černou tkaninu. Když si nejste jistí, jak si toto prověřit existuje velice lehký a rychlí testík. Každý chytrý telefon má v sobě zabudovanou baterku, tak tím si prosviťte látku. Pokud nevidíte v žádném případě světlo, které by šlo skrz, tak věřte, že máte v ruce Blackout látku, pokud malinké světlo proudí přes jedná se o Dimout látku.

Jaké jsou jejich rozdíly a potřeby pro Vaše perfektní spokojenost? Blackout látka, při správném zavěšení a pokrytí oken může zaručit stoprocentní tmu. Dimout látka vždy nechá trošičku světla, ale pro pocit spánku po noční směně, kdy ve dne potřebujete spát je plně dostačující. Samozřejmě za předpokladu správného zavěšení a pokrytí oken. Pokud budete mít látku zavěšenou na tyči na stěně a látka bude pouze přes okno, tak vždy po stranách, i při Blackout závěsech, bude světlo proudit dál do místnosti.

Zatemňovací závěsy jsou perfektní pro docílení tmy od pouliční lampy, která svítí do očí, pro zamezení svitu sluníčka při záření v létě nebo i pokud prostě chcete mít co nejtmavší místnost třeba pro promítání filmu. Na víc některé zatemňovací závěsy jsou také tepelné, díky čemuž je vaše ložnice v zimě teplá a v létě chladná a blokují vnější hluk, jako je provoz z rušné ulice.

Není třeba panikařit a myslet si, že Blackout látka musí být černá. Je velká škála barevných odstínů, lze je v interiéru kombinovat a doplňovat jako při klasických závěsech. Také, a což je velice působivé a klienti mají rádi, není třeba se řídit pouze nabídkou zatemňovacích látek, ale lze jakoukoliv zatemňovací látku nechat podšít vaší vysněnou, jinak barevnou, vzorovanou látkou. A máte vzory a barvy v interiéru, po kterých přesně toužíte.

Jak jsem již nastínila, je velice důležitý způsob, jakým jsou vaše závěsy zavěšeny. Většina závěsů má klasické řasení nebo očka. Tradiční záhyby vypadají jako spousta krátkých tužek v řadě a lze je připevnit na tyč nebo na kolejnice. Pro nejlepší výsledky zatemnění je umístěte od podlahy ke stropu a co nejblíže ke zdi. Očka oproti tomu často nabízejí větší pokrytí v horní části okna než záhyby tužky, ale světlo se proplíží právě těmi otvory.

Další velké plus těchto dekoračních závěsů spočívá v tom, že při nepřízni počasí, jako je bouře, silný vítr atd. je vůbec neslyšíte a můžete používat, oproti venkovním roletám.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE