img
Sametový samet

Sametový samet

26.2.2019

Dekorační samet v interiéru.


Dekorační samet musíte prostě milovat. Jde o luxusní záležitost a navíc smyslovou (každý se ho chce dotýkat) je plný glamour prvků a vždy přinese do interiéru něco zvláštního neokoukaného. Výrobci jej především vyrábí ze syntetiky, ale v nabídce je i z bavlny.

Jak jej ale do našeho útulna dostat?

Nejčastěji je velvet spojen s čalouněním. Z velké části je to díky tomu, že navozuje pocit mohutnosti a robustnosti. Dnešní technologie ovšem dokáží udělat samet jemný, který lze použít i jako designový závěs na okna. Zvlášť ve starších zástavbách takováto dekorace oken vynikne.

Pokud chceme udělat dojem, ale přitom si úplně netroufáme na velké plochy, tak nejlepší způsob je začít se vzorovaným sametem. Použít geometrické tvary nebo látku s květinovým motivem. A takovouto parádou si nechat zrenovovat u čalouníka třeba stoličku nebo pufík. Každopádně každé starší křeslo nebo posezení v předsíni je pro potažení sametem přímo dělané. Zcela jasně bude krásně vynikat jak v obývacím pokoji kam bereme návštěvy, tak třeba i v koutku, který je určený jen pro náš odpočinek. Pro ozvláštnění klasické sedačky stačí použít sametové polštáře a v tomto případě kreativita a barevnost nezná konce. Společně se sametovou lampou ze stejné látky prosvítí elegancí každý kout ve vašem domě.

Tento ucelený designový počin dá světu jasný signál, že krásné věci patří k vám.

V jídelních koutech můžeme samet použit na židle, které rázem změní tvář celému prostoru. Nemusí se přitom vždy jednat pouze o sedák, ale potáhnout látku včetně opěradel. A ze stejného vzoru si nechat udělat naprosto originální lustr nebo lampičku a interiér bude vyladěn do neuvěřitelné elegance a modernosti ovšem při zachování geniu loci.

V ložnici samet jistě oceníte ve stále více oblíbeném vypolstrovaném čele postele. Navíc pokud spojíte barevnosti se zdmi, proměníte místnost v jedinečnou odpočinkovou zónu kam se zaručeně budete rádi vracet. Také lze samet použit jako přehoz na postel, vyhrajte si s ním.

A co stěny? Lze použit samet jako tapetu na stěny? Některé zdi takovýto luxus snesou. Určitě bude zářit v ložnicích, ale umím si představit jej také v nějaké designové kavárně či restauraci.

Svým složením a vysokou mírou ošoupáním je samet naprosto dokonalý designový kus, který si zaslouží své místo i třeba v malém prostoru v interiéru.

 

Už přemýšlíte kam ho zakomponujete u vás doma?

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE