img
Obrázková zeď

Obrázková zeď

12.11.2020

Jak vytvořit obrázkovou zeď v předsíni nebo obývacím pokoji


Často se mě klienti ptají, co mají udělat se zdí. Nabízím krásné dekorační tapety nebo výmalbu, která bude korespondovat s celkovým interiérem. Bílé zdi prostě velkou parádu neudělají, jsou nudné, studené a bez nápadu. Ovšem, je jedna možnost, která v našich končinách nemá velkou tradici a ani moc ji nikdo nenabízí. Je totiž hodně kreativní a tím mám na mysli obrázkovou zeď.

 

Jedná se o galerii z fotografií, plakátů nebo tisků, kreativně uspořádaných na zdi pomocí fotorámečků. Může být umístěna v jakékoli části interiéru. Nejvíce vynikne ovšem na chodbě, která je dlouhá a úzká nebo na nevyužitelné stěně v obývacím pokoji či jídelně. Samotná realizace nemá být křečovitá a trvající několik hodin. Měla by ukazovat nejoblíbenější kousky, které s vámi souzní, které máme rádi. Není třeba se bát potřeby zachování stejného tvaru nebo tloušťky rámu po případě stejného tématu. Právě variabilita konečného zpracování dodává osobnost a ukazuje co mají majitelé domu nejvíce rádi a čeho si váží. Nejvíce funguje spojení osobních fotografií s uměleckými díly, obrázky krajiny či zvířat.

 

Komunita okolo Arfinder art přišla s tipy, jak na takovou stěnu jít pro vaší největší radost.

 

  1. Sbírejte vše, co vás zaujme

Začněte vytvářet sbírku věcí, které máte rádi, od originálního umění, přes ruční kresby až po fotografie. Když začnete sbírat, přemýšlejte o rozsahu vaší možné sbírky a požadovaném uspořádání. Chcete zachovat všechny stejné velikosti? Nebo pracovat ve směsi různých velikostí?

 

  1. Vytvořte téma

Pokud máte již vybrané kousky, se kterým jste spokojeni, rozdělte své oblíbené položky podle témat, např. rodina, nezapomenutelná místa, šťastné události nebo jiný mix, který pro vás něco znamená. Pro kresby vyberte barvy, které ladí s dekorem pokoje nebo ladí s tónem místnosti, ve které je chcete zobrazit. Nebo jen takové, které vám prostě udělají radost.

 

  1. Jaký počet

Sesumírujte si jaký počet obrázků chcete. Jestli sudý počet nebo lichý. Sudé číslo funguje velice dobře, když obrázky mají stejnou velikost. Naproti tomu při různých rozměrech rámu je lepší lichý počet.

 

  1. Zaměření

Změřte svůj prostor na stěně a položte svou budoucí sbírku na podlahu. A podívejte se na všechny dohromady (ponechte mezi nimi trochu prostoru pro rámečky). Zobrazí se vám něco špatně? Pokud ano, vyjměte to nebo zaměňte s jiným obrázkem. Nebo cítíte, že je tu prostor pro přidání dalších? Jděte hledat další možné kombinace.

 

  1. Výběr rámečku

Když máte vybrané rozvržení, tak je čas začít přemýšlet o rámečkách. První věcí nad, kterou je třeba se zamyslet, je jestli je chceme mít v symbióze se zdí nebo půjdeme jinou cestou. Zda budou všechny stejné nebo každý jiný. Bílé nebo v neutrálních barvách rámy jsou typické pro scandinávský styl interéru oproti tomu černý rámeček jde spíše k industriálnímu interiéru. Velice zajímavé řešení jsou rámečky od stejné barvy, ale v jiných tvarech.

 

  1. Zkouknout to

Teď, když máte vše vymyšleno a vybráno, znovu si projděte obrázky, rámečky i jak je máte naaranžované (zatím pouze na podlaze). Pokud se vám něco nezdá, změňte to, hrajte si s jejich rozložením. Vše lze dolaďovat k dokonalosti.

 

  1. Zaměření

A teď vše přemístit na zeď. Nejdříve, než zatlučete první skobu, tak doporučuji si přesně zakreslit obrázky na zeď. Přesně si vyměřit jejich rozměry a rozmístění. Jemně tužkou si načrtnout vaší budoucí obrázkovou zeď. A znovu si rozložení promýšlejte, a pokud se vám něco nezdá, opět, můžete linky vygumovat a zkoušet jiné rozmístění. Pokud máte k dispozici vodováhu, neváhejte si použít, přece mít rovně obrázky vypadá moc dobře.

 

  1. A je na zdi

Obrázky jsou na zdi. Vždy myslete na to, že každý obrázek lze nahradit, vyměnit, když narazíte na nějaký nový, který si zamilujete. Samozřejmě, musí být ve stejné velikosti, ale jeho obsah je už absolutně na vaší kreativitě a fantazii. Také je pěkné mít stěnu dle nějaké události, která je pro nás důležitá nebo něčím významná.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE