img
Nápady na závěsy a záclony do ložnice

Nápady na závěsy a záclony do ložnice

9.3.2023

Vytvořte si útulný a klidný prostor na spaní pomocí okenních dekorací.


Výběr textilu do ložnice může být někdy zdrcující s ohledem na všechny dnešní možnosti, od výběru řasení, po gramáž látky, jejich délky, vzoru, barvy a dalších aspektů, které je třeba pečlivě promyslet. Než se však ponoříte do detailů, je důležité si uvědomit, že primární úlohou ložnicových závěsů je blokovat světlo a udržovat vaši ložnici v teple. Při zvažování jakýchkoli nápadů pro ložnici a rozhodnutí o dekoraci mějte toto vždy na mysli.

Záclony a závěsy mohou dát místnosti něco, co jí chybí, ať už je to teplo, jednoduchost, eleganci nebo wow efekt.

Který styl záclon a závěsů je nejlepší do ložnice?

Těžší nebo podšité závěsy, které minimalizují úniky světla, budou do ložnice nejpřirozenější. To neznamená, že se nemůžete rozhodnout pro lehký lněný závěs, jen mějte na paměti, že díky propustnosti světla, pravděpodobně budete muset zvážit investici do římské rolety, která se pod ní pověsí. Totéž platí pro jemné voálové závěsy, které se nejlépe hodí k těžkým závěsům. Pokud se stále rozhodujete mezi římskými roletami a závěsy ve vaší ložnici, je důležité si uvědomit, že i když oba mohou vypadat úžasně, římské rolety nejsou vhodné pro všechna okna. Pokud oblékáte opravdu široké okno, mohou římské rolety vypadat neohrabaně. Stejně tak na vysokém okně mohou být římské rolety těžkopádné, protože pokaždé musíte vytáhnout celou váhu látky nahoru.

Měly by být závěsy v ložnici dlouhé nebo krátké?

To vše závisí na velikosti vašich oken a osobních preferencích. Největší výhodou dlouhých závěsů v ložnici, které jsou až na zem, je izolace, a to především od průniku světla, a to by mohlo být něco, co byste měli mít na paměti. Také myslete na tvar vašich oken a na to, co jim bude slušet.

 

Obecně platí, že zavěšení závěsů od stropu až na zem vždy pomůže místnosti vypadat stylově a elegantně.

 

A příště přidám nějaké tipy na kombinaci závěsů a zbytku místnosti.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE