img
Možnosti zavěšení

Možnosti zavěšení

18.7.2017

Na co to pověsíme ? - part one


Dekorační látky si pořizujeme proto, abychom měli kus krásy doma a proto musí vyniknout. Na to třeba zvolit vhodný závěsný systém. Na trhu je mnoho firem, které nabízejí svoje jedinečné výrobky. Jak ovšem vybrat tu nejideálnější variantu pro naše okno? Pokusím se vám nastínit co je vše dnes možné a co nám trh nabízí.

Nejčastěji se setkáváme s tyčí, kterou lze zavěsit na strop nebo do zdi. Moje oblíbené. Pro svou lehkost a praktičnost jsou tzv. kolejnice jednoznačná volba. Rozdělujeme je na technické nebo dekorační. Rozdíl co do svého užití je značný. Technická kolejnice má rozměry nepřesahující v její šíři závěsného systému 3cm. Je určená poze pro zavěšení. Látka ji zakryje a není pak v místnosti nijak patrná. Neruší krásu nových závěsů či záclon. Kolejnice se většinou dodávají na míru, některé tipy lze i ohýbat. Tím se kompletně přizpůsobí a zapadne do celkového konceptu místnosti. V barevnosti se nejvíce osvědčuje bílá, takže naprosto splyne se stěnou. Oproti dekorační, jak i název napovídá, má v sobě prvek, který ji dá vyniknout. Nebývají již v bílé barvě, ale v mědi, mosazu či jiné barevnosti. Výrobci také nabízejí různé dekorační prvky pro koncovky a v různých velikostech. Od plochých, kulatých až po klasické obdélníkové tvary. Vždy jsou vidět a doplňují v místnosti celkový ráz závěsů. V současné době lze na tyto tipy kolejnic zavěsit látku na různé způsoby. A to především díky různému způsobu řasení. Stále více oblíbenější a praktičtější jsou takzvané vlny. Látka je díky speciální pásce a závěsnému systému uspořádána do vln, které jsou stále stejné. Při manipulaci záclon si tkanina nechává své vlny ve stejném pořadí a stejném odstupu. Odpadá různé dodatečné čachrání a nastavování a manuální úpravy. Při jakémkoliv zatažení okna se záclona bude tvářit stále stejně nařasená. Dobrá zpráva je, že už i čeští výrobci zareagovali na tuto poptávku a zařadili jí do svého portfolia a za rozumnou českou cenu. V případě technické kolejnice není ani moc o čem diskutovat. Samozřejmě, najdeme rozdíly v použité pásce, kterou zahraniční výrobci mají pevnější a může působit bytelněji. Na funkčnosti zas ovšem takový vliv nemá. Zcela jinak je to ohledně dekoračních kolejnic. Zahraniční výrobci jsou v designu hodně vpředu a nejsem si jistá, jestli jim český výrobek může konkurovat. Jedině cenou. Obě formy kolejnic lze použít jako dvojkolejnice jak s úchytem na zeď nebo strop. A také je lze samozřejmě využít bez wave systému, prostě si nechat látku klasicky nařasit - a těch stylů je obrovské množství...

A o dalších závěsných systémech zase někdy příště smiley

Přeji krásný letní den  blush

 

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE