img
Martindale and Wyzenbeek

Martindale and Wyzenbeek

20.6.2017

Neboli hezky česky ošoupání


Na začátku mého psaní, jsem se zmiňovala o látkách určených pro čalounění. Tak prosím, zde je pár postřehů.

 

Zákazníci se zajímají o látku, kterou by chtěli použít na čalounění křesla, sedáku nebo lavice. V našem showroomu naleznou několik potahových látek od jednobarevných až po vzorované, hladké nebo sametové, splňující tato kritéria. Většinou lze takovouto látku použít i jako závěs nebo jako přehoz na sedačku, kterou si očalounit nechceme. Díky tomu se zachová textura a jednotný styl v interiéru. Jak se ovšem pozná, že tutu vysněnou látku mohu použít?

Používají se dva různé testy, u kterých se zjiš'tuje její kvalita. Tyto testy jsou uznávané a jejich pravidla jsou platná po celém světě.

Martindale a Wyzenbeek - testy oděru a odření. Každý testuje tkaninu různým způsobem. Marindale testuje kotoučem v krouživém pohybu a normalizované síle textílii tak dlouho dokud se nepřetrhne první nitě. V tento moment přístroj přestane točit kotoučem a dle počtu otáček se posuzuje odolnost textílie. U Wyzenbeek testu, je změření na tření v destičce, která má větší plochu a tření se více podobá lidskému užívání. U obou testů platí, čím více otáček tím je látka více odolná. 

Pro domácí čalounění postačí menší požadovaný stupeň opotřebení. U Martindale je dostačující, aby látka spňovala okolo 20000 otáček. Při použití pro komerční užití, tedy pro větší pravděpodobnost ošoupátní, se doporučuje od 35000 otáček. A pro sedačky od 50000 otáček. Wyzenbeek pro svou větší přesnost ošoupání má počty otáček trošičku jiné. Pro domácí použití stačí 15000 otáček a do komerčních prostor se doporučuje nad 30000 cyklů otáček.

Odolnost proti oděru je při výběru látky jen jedna z dalších řad pro posuzování kvality. Je třeba brát v potaz i další faktory. 

- konzultujte s dodavatelem látky její vhodnost ve vašem interiéru

- správně udržujte textilii. I chybné čištění může látku poškodit

- zajímejte se, jestli je textilie ohnivzdorná 

 

Věřím, že kvalitní látka rozzáří každý interiér.  A nezáleží na její ceně. Možnosti pro výběr té správné textílie je nepřeberné množství. Hodně štěstí při výběru.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE