img
Koberec

Koberec

4.2.2019

Kusový koberec


Výběr koberce se může zdát jako jasné a lehké řešení bez vážných zádrhelů. Ovšem při jeho výběru se doporučuje, zvlášť při současné velmi široké nabídce, trochu se zastavit a popřemýšlet jaký koberec nás vlastně doma bude těšit.

Nejčastěji nacházíme výběr koberců z umělých vláken, díky dnešním trendům, které nás nabádají se obracet a myslet více směrem k přírodě, se začínají potřeby spotřebitele orientovat i na koberce z přírodních materiálů.

Jakým směrem při výběru koberce se tedy ubírat? Mám zde pár tipů, které vám třeba pomohou s uvědoměním si k čemu mi bude koberec sloužit a jaký dekorační prvek chci mít doma v interiéru.

Vlna nebo bavlna.

Oba materiály jsou přírodní vlákna, která nabízejí vynikající odolnost proti opotřebení a znečištění. Koberce z těchto materiálů zanechávají svůj tvar a výšku vlasů, zpomalují hoření a hlavně jde o ekologické a udržitelné vlákno. Nejčastěji nalezneme koberce ze 100% smyčkových vlasů nebo z 80% ve směsi s umělým vláknem jako je nyl nebo polypropylen, které zaručí ještě lepší odolnost proti opotřebení. Nejvíce se hodí do chodeb či na schody (napadlo by vás položit koberec na schody?). Tyto prostory v našich domácnostech patří k nejvíce zatíženým, proto je dobré z dlouhodobého hlediska, si vybrat opravdu kvalitní vlákno, které vydrží o dost více než levná náhražka.

Na druhou stranu koberce z umělého vlákna mají vysokou odolnost proti skvrnám. Proto, jsou více než přátelské do rodin s malými dětmi. Dobře se čistí, mají dobrou barevnou stálost. Jsou naprosto perfektní do dětských pokojů, kde špinavé prstíky nebo rozlitá tekutina se zcela rychle vyčistí.

Pro ložnice může být výběr koberce, vzhledem k jeho ne tak častému užívání, trošku odvážnější a i v luxusnějším provedení. Velice jemné vlákno může být pro pocit měkkosti luxusu ten nejlepší výběr.

Pro obývací pokoj bych doporučovala vybrat mix přírodních materiálů nebo syntetický koberec s kvalitnějším a odolnějším vláknem.

Už máte ten svůj koberec vybraný?

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE