img
Jaký druh látky

Jaký druh látky

2.8.2017

Dekorace oken


Minule jsem se snažila přiblížit jak by se mělo začínat, tedy na jaké záludnosti by si každý před výběrem vhodné látky do interiéru měl zaměřit. V těchto odstavcích se budu snažit přiblížit jaký tip se kam hodí. Jaká dekorace nejvíce poslouží a čím uděláme oknům naprostou radost.

Pokud hledáte soukromí a nedostává se vám ho. Sousedé jsou přes ulici a není vám zrovna příjemné okoukávání, je čas začít hledat co a jak na okna. Protože si rádi své soukromí udržujeme jen pro nás. Zde se nabízí několik variant jakou tkaninu použít.

Můžeme vzít v úvahu nepropustnou, kdy při její použití zabráníme jakémukoliv průniku světla do místnoti. Tím vyřešíme spoustu věcí. Nikdo k nám neuvidí a v létě nám bude v místnosti příjemně a v noci budeme mít tmu. V těchto případech, je důležité mít v mysli jejich šířku. Pokud budou pouze obepínat tvar okna, bude velice těžké je roztáhnout, aby nám do místnosti pustili trochu světla. Proto při pořízení kolejnic dbejte na to, aby byli přes délku okna a mohli jsme si díky tomu rozhrnout závěs. Nejlépe je, když jsou v kombinaci se záclonou, která propustí světlo, ale zvenčí není dovnitř vidět. Anebo nepotřebujeme mít zrovna zatemňovací závěs. Stačí si vybrat z nepřeberného množství látek určené pro dekoraci oken. Nejkrásněji se na oknech vyjímají z přírodního materiálu. Jako je bavlna nebo len. Ano, asi jsou trochu více živé a méně poddajné, ale vadí nám to? Na dotek jsou příjemné a vzduch jimi proudí přirozeně. Potisky na takovémto materiálu jsou jak živé a kvalita jejich provedení je více než zjevná. Většinou je lze prát v pračce, ale má rada je, čištění bych svěřovala spíše odborníkům. Jejich průsvitnost je různorodá, přes některé není vůbec vidět, ale přitom nejsou zatemňovací nebo světlo v různé intenzitě propouští.

Toužíte si pouze zútulnit místnost, ale nejste si jisti jak na to. Není nic lepšího než použít pro tento účel těžší tkaniny, jako je samet nebo vlna. Vytvoří v místnosti teplo a zútulní každý velký prostor. Ovšem, nehodí se do každého interiéru. Budou výrazný prvek v interiéru a každý je bude obdivovat. 

Potebovali byste nějakou dekoraci, ale nepotřebujete mít přímo zastínění, máte rádi celodenní průnik světla do místnosti, pak vám stačí záclony. V dnešní době je na výběr velké množství tipů. Buď klasické, co česká okna znají, tj. úplně průsvitné a bílé. Nebo takové, které mohou vypadat na oknech i jako dekorace, poloprůsvitné. K výběru jsou v různých barevných provedeních, jak vzoru tak v hustotě vláken. Ideální jsou pro obývací pokoj, který je tmavší a není potřeba jej ještě další látkou zaplňovat. Vpouštějí denní světlo do místnosti a dodávají interiéru paprsky světla. Mohou být také velice účinné jako římské rolety. Jsou nejuverzálnější pro dekoraci oken. Hodí se na různá okna a to z důvodu, že lze s látkou pracovat dle přání zákazníka. Nejčastěji je objevíme na garnýži, ale i na stále více a více moderních kolejnicích, které nechají vyniknout látce a naopak zamezí nevzhlednému ukončení garnýžů. Skončí tím pocit, že se látka musí stále načechrávat. 

Hodí se i na římskou roletu, která nespotřebuje tolik látky a přitom udělá stejnou parádu. 

Žádnou kvalitní látkou nikdy nesáhnete vedle. Zvelebí a zkrášní každý prostor a pozvedne ho. 

 

Tak co, už máte vymysleno co na okna?

Nechte si od nás poradit a to zdarma. Kontaktujte nás, třeba na email info@zavesy-interier.cz nebo

tel. 724 854 499 nebudete litovat smiley

 

Krásný letní den, Klára

 

 

 

 

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE