img
Jak mohu změnit holé, bílé zdi pomocí pouze jednou rolí tapety.

Jak mohu změnit holé, bílé zdi pomocí pouze jednou rolí tapety.

25.2.2023

Přináším pár lehkých nápadů, u kterých lze využít pouze jednu roli tapet.


  1. Jedna role tapet se náramně hodí jako zadní strana vitríny nebo otevřeného regálu. Pomocí tapety také můžete také oživit zastaralý design na skříňce nebo skříni, když máte pocit, že tapetovat celou místnost by bylo moc. Malá změna na malém povrchu může být skvělý způsob, jak dodat jednotvárnému interiéru tu správnou šťávu. A právě tapety, které pokryjí malý kus nábytku, můžou být tím pravým řešením.
  2. Tapetu se vzorem využijte jako jedinečné umělecké dílo samostatným zarámováním. Zvlášť, když se nemůžete rozhodnout jaký design by byl v místnosti nejlepší. Budete je tak mít všechny. Nejvíce takovéto obrazy vyniknou na bílém pozadí s decentními elegantními rámečky.
  3. Vytvořte hlavní stěnu jako systém zarámovaných tapet. Máte volnou stěnu, ale necítíte, že by měla být celá vytapetovaná? Využijte trochu kreativity a pomocí lišt si vytvořte na stěně krásnou soustavu z obrazů z tapet.
  4. Chtěli byste rozdělit plochu stěny pomocí lišt nebo o tom přemýšlíte? Použijte na každou plochu jiný vzhled. Nad lištou použijte tapetu se zajímavým vzorem a pod lištou vytvořte ze vzorů a barev co jsou na tapetě jednoduché vyříznuté obrázky.
  5. Využijte výklenky a oblouky, či jiné schované skvosty v interiéru. Zvlášť tapeta s květinovým designem náramně zdůrazní krásu tohoto místa. Stane se středobodem místnosti, zvlášť když bude okupován zdmi v zářivé bílé barvě.
  6. Ošiďte vysněný panel čela výraznou tapetou. Tento skvělý nápad na tapetu do ložnice vytvoří designové čelo postele s použitím tapety. Bude to váš vlastní designový prvek ve stylu butikového hotelu.

A jaké jsou výhody/nevýhody tapet oproti malbě?

Tapeta se kupuje v roli s pevnou šířkou, obvykle v šířce cca 52 cm a 10 metru na délku. Nástěnnou malbu lze objednat na míru, ale to tapety již dnes také.

Pravděpodobně zjistíte, že na aplikaci tapet budete potřebovat zkušeného tapetáře. Každá tapeta se pokládá jiným způsobem. I nejznámější vliesové tapety mají různé techniky tapetování.

Tapeta je méně odolná než barva a nelze ji snadno čistit a ani ne všechny tapety snáší vodu.

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE