img
Interiérová dekorační barva pro rok 2018

Interiérová dekorační barva pro rok 2018

3.1.2018

Nejen na dekoraci oken


Skončil nám rok 2017 a všichni se těšíme jak krásný bude nadcházející rok a co nového nám všechno nového přinese a co zažijeme. Věřím, že všem jenom krásné nové interiéry a zdravíJ

Taková zajímavůstka je, že posledním dnem roku 2017 přestali být všechny děti na celém světě narozeny v 21. století a všichni dospěláci byli narozeni ve 20. století J

 

Ale, zpět k interiérům a dekoračním látkám..

 

Každý rok přichází od designerů z firmy Pantone nové barvy pro další rok.

Firma Pantone Inc. se sídlem v New Jersey je známá a celosvětově uznávaná pro svůj definovaný standard barev. Všechno začalo v roce 1963, kdy změnila barevnou komunikaci tím, že vynalezla univerzální jazyk barev. Poprvé vlastníci a návrháři značek měli jistotu, že jejich tiskárny dokážou porozumět a dosáhnout představované barvy. Dnes je světovým partnerem pro barvu a nabízí pomocné nástroje pro barevný průmysl od oděvu až po tisk.

Uspořádali téměř 5 000 barev Pantone do dvou systémů, jeden pro tisk a balení a druhý pro návrh výrobku. Pro textilní a interiérový průmysl je k dispozici 2 310 barev v různorodé škále.

Každý rok přichází právě od designerů z firmy Pantone vyhlášení nové barvy pro další rok. Pro letošek – 2018 – je to Ultra Violet – která, doplní váš dům o „koření a jas“.

Společnost Pantone a světově proslulí odborníci na barvy popisují 18-3838 (číslo té barvy) Ultra Violet jako "dramaticky provokativní a přemýšlivý fialový odstín" vyjadřuje originálnost, vynalézavost a vizionářské myšlení, které nás směřuje k budoucnosti.

Je to všestranná barva, která vzdává hold kreativitě, Ultra Violet symbolizuje experimentování a nesoulad a je barvou, která nás nutí neustále tlačit hranice.

Tento nový odstín pro interiéry a dekorace a to nejen oken (v loňském roce Pantone představila zelenou jako svou barvu roku) dokáže přeměnit pokoj "na jednoznačně výjimečné sebevyjádření, nebo její barevnost může doplnit místnost s tlumenými odstíny pro moderní souznění".

Ale jak přesně? Pokud jste zvyklí na neutrální barevné schémata, skvělé pro začátek je použití Ultra Violet na menší plochy nábytku, ať už jde o očalounění sedáku či dodání polštářku. Pro větší dopad, přemýšlejte o přidání barvy v podobě dekorační látky do dětského pokoje nebo koupelny, jsou to zajímavá místa pro experimentování s barvami. Například v koupelně ve formě římské rolety může fialová látka v různých odstínech či jenom ve vzoru být krásný doplněk.

Je to barva, která vás může zaujmout v mnoha směrech, Ultra Violet na sebe strhne pozornost v jakémkoli prostoru, ať už v tradičním či elegantním a dodává interiéru nečekanou extravaganci. Zaujme hlavní místo jak ve větších, tak i malých designových hotelech, které si zakládají na různorodé pojetí místností s luxusem. Tato barva bude přitahovat cestovatele, kteří nebudou chtít opustit prostor.

Barva fialová je již dlouho symbolická pro popkulturu, pro její nekonvenčnost a umělecký lesk. Proslavili jí hudební ikony jako David Bowie, Jimi Hendrix a převážně Prince – který, přinesl fialové odstíny do popředí západní popové kultury a vyjádřil tím svou vlastní osobnost.

V srpnu 2017 byl poctěn svou vlastní fialovou barvou "Love Symbol # 2".

Fialová je také často spojována s mindfuldness technikou, která nabízí pomoc těm, kteří hledají útočiště z dnešního nadměrně stimulovaného a psychicky náročného světa. Purpurové osvětlení v meditačních prostorech energizuje ty, kteří přicházejí na meditaci a společnou inspiraci.

 

A zatím mějte krásný rok 2018 

Klára

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE