img
Interiér v Anglickém stylu

Interiér v Anglickém stylu

14.3.2018

aneb jak se bydlí v anglickém interiéru


Každého napadnou slova jako úctyhodný, elegantní a rafinovaný a on takový opravdu je. V interiéru jej poznáte na první pohled. Má jasný podpis, a to jak v bytě, venkovském domě, kanceláři či salonu. Často je vybírán těmi, kteří oceňují kvalitní, jednoduchý luxus a kouzlo klasiky. Moderní interiér v anglickém stylu vypadá až aristokraticky, tak jak tomu bylo už před stoletími. Mísí se v něm láska k umění s nejušlechtilejšími materiály.

 

Hlavními prvky anglického designu je přírodní dřevo. A to všechny odstíny hnědé (od světle béžové až tmavě hnědé). Nebojí se použít ovšem také odlišné barvy jako je vínová, fialová, karmínová, tmavě zelená, odstín rzi, olivy atd. Jedná se o volbou a sladění výrazných odstínů. Ovšem nesetkáte se s okázalými tóny nebo velkými kontrasty.

Dnes již anglický design nepůsobí staromódně a nemoderně. Využívá veškeré současné prvky, které zapojuje do současného světa. Těžko si jej lze představit bez různorodého poctivého nábytku jako jsou židle a pohovky, stoly a stolky, skříně a police či komody. Vše v čisté symetrii a většinou v hladkých liniích. Na textiliích převládá květinový ornament či geometrický vzor.

Dům v anglickém stylu je každopádně dům s krbem.

 

Výrazným prvkem každého anglického interiéru je textil, který je ztělesněním bohatých tkanin, krásných na pohled a příjemných na dotek. Závěsy by měly být dlouhé, těžké a teplých barev. Většinou jednobarevného odstínu nebo v širokých pruzích. V současné době se dere do popředí ručně malované květy – různých vzorů, které jsou následně digitálně tištěné na bavlnu nebo len. Vše lze obzvláštňovat ozdobnými šňůrami se střapci a ozdobným okrajem. Textil v Anglii není určený pouze pro okna, ale používá se k dekorování ostatních tuze potřebných zákoutí domácnosti. Díky tomu vše lze nalézt dokonale sladěné s polštáři, přikrývky a většinou i s čalouněním. Obývací pokoj je často vyzdobený luxusním kobercem.

Čalounění z kvalitní látky je prostě nadčasové. Pruhovaným vzorem nebo s orientálním vzorem (nejběžnějším původem - Indie nebo Čína) neuděláte nikdy chybu. Také častější použití květinového vzoru je více než přijatelné, design vypadá mnohem pohodlněji než jen z kůže nebo z tmavé látky. V současné době se vrací k veliké oblibě samet, který dodá ten poslední dotek do snového interiéru.

Poslední dobou angličtí designeři začali zařazovat do svých kolekcí i tapety, které zcela korespondují s látkami. Je pak na každém, dle jeho fantazie, jak si zcela přemění svůj interiér. Vše je dotažené do dokonalosti.

Anglický styl také znamená přítomnost velkého množství dekoračních předmětů, na kterých nelze v anglickém domě šetřit. Jedná se o svícny a porcelán, vyřezávané pozlacené rámy pro obrazy a zrcadla, nástěnné hodinky, busty myslitelů a vědců a připomínka koloniální velikosti Anglie - čínské vázy a porcelán, africké mušle, figurky a klenoty.

Dům v anglickém stylu je plný měkkého světla, které zajistí masivní lustry, útulné stropní lampy, stolní lampy a svícny ve formě lucerny.

Anglický styl se začal nejvíce formovat za vlády anglické královny Viktorie (v současné chvíli jde na BBC krásný seriál Viktorie, kde všechny výše zmíněné prvky jsou zcela jak na podnosu).

 

Uff stýská se mi po Anglii..

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE