img
Domácí pohoda

Domácí pohoda

15.8.2017

Stres a příjemné domácí prostředí


Nedávno jsem byla u takové malé prezentace ohledně mindfulness. A napadla mne jedna věc. Jak nás vlastně ovlivňuje prostředí, ve kterém trávíme svůj čas. Domácí prostředí si nejvíce dokážeme zohlednit k obrazu svému, proč jej tedy nevytvořit nejen pro pohlazení oka, ale i duše? Chceme mít nejen krásný interiér, ale i žít v interiéru, který bude odrazovat šťastnou, zdravou a uklidňující atmosféru.

Proto bychom měli přemýšlet při zařizovaní o vašem domu jako o celku. Je to důležitý faktor, aby jste jej brali jako jeden celek ne po jedné místnosti. Klid a pohoda musí být patrná z celého interiéru. Tímto způsobem dosáhnete pocitu životní rovnováhy v celém svém prostoru. Udržování podobných odstínů a typů textílii v celém bytu umožní tento pocit docílit. 

Vybírejte pečlivě barvy a nemějte pocit, že výběr vám trvá. To je v pořádku, budete pak s ní žít nějakou dobu a po celou dobu vás musí stále bavit a působit na vás příjemně. Vyhněte se zářivým barvám, jako jsou červená či fialová, pokud chystáte jednoduchý a klidný styl. Tyto barvy vynikají, když jsou používány ve správném prostředí, ale pro klidný vzhled, který chcete dosáhnout se jim vyvarujte. 

Uklidňující barvy nemusí být ovšem pouze v bílém či šedém odstínu. Mohou být odvážné, pokud jsou správně použity v navrhovaném schématu. Tlumené barvy a neutrální odstíny dávají pocit prostoru a klidu. Například krásně dohormady jde jemná zelená jako jsou lístky šalvěje s bledě šedivou a kamenným podkladem, zvlášť pokud chceme interiér ve vintage stylu. Něžná modrá v různých odstínech míchající se šedou se krásně vyjme s podobnou strkukturou pískové. Různé barevné odstíny lze vytvořit pomocí úžasných tapet. Ty jsou snadno dostupné ve stylech, jako je efekt dřeva či kamene a dodají do místnosti pocit přírody. 

Použijte přirozené barvy na záclony pro vytvoření pocitu soukromí a klidu. Dodají vzdušný pocit, zejména v ložnici. Dále si vyhrajte s nekonečným efektem zatemňovacích látek. Tímto efektem dodáte vašemu spánku nerušený prvek a zvýrazní to vaše pohodlí - a to je vždy důležité. Také je důležité se nezahltit velkým množství nábytku nebo jeho příslušenstvím. Pečlivě zvažujte, kolik jej opravdu potřebujete. Využívejte koše, košíky, kam můžete zrovna nepotřebnou věc uklidit a rázem pocítíte volnější proudění vzduchu a tím i lepší požiek z vašeho místa. 

Ať už se rozhodnete pro změnu pocitového klimatu vašeho domova či ne, věřte, že nejen osoby ve vašem okolí mají vliv na vaši duševní pohodu, ale i váš prostor.

Krásný slunný den smiley

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE