img
Dekorace interiéru pomocí dekoračních polštářů

Dekorace interiéru pomocí dekoračních polštářů

25.1.2018

Skloubení oblíbených dekoračních polštářů s dekorační látkou na oknech?


Polštáře jsou dokonalým způsobem, jak dát místnosti okamžitě nový vzhled nebo dodat tak zvaný konečný dotek vašeho interiérového díla. Zde je několik nejlepších tipů, jak dosáhnout wow faktor s tolik oblíbeným dekoračním prvkem.

 

Vybrání správné barvy

Přidání několika zářivých polštářků je jedním z jednoduchých způsobů, jak rychle přeměnit prostor, tím, že přidáte tento mnohdy malý kus dekorace. Nejlépe se vyjme při spojením s jiným doplňkem v místnosti, jako ve dvojici se závěsy, které budou odkazovat na nějakou barevnost v polštáři nebo budou ze stejného materiálu, tím zachováte ducha celého pokoje v jedné harmonii. Nezapomeňte, že barvy mohou diktovat náladu místnosti, takže si vyberte moudře - modrá a zelená jsou uklidňující a relaxační odstíny, tak ideální pro ložnice. Zatímco červená a oranžová jsou živé a teplé, a proto vhodnější pro společenské prostory, jako jsou obývací místnosti.

 

Hrajte si s texturami

Pokud vaše srdce plesá nad polštáři a nejvíce na ty ve stejném odstínu jako je zbytek interiéru, je dobré použít odlišné textury k odlišení polštářů. Nebojte se namixovat semiš, flitry, kožešiny, samet se střapci a volány – nebudete mít jenom potěšení z estetického výsledku, ale také přidáte nový rozměr celému prostoru. Vaše oči a oči vašich návštěv budou tancovat radostí a udržovat vaše smysly napjaté.

 

Kam s dekoračním polštářkem

Existuje spousta míst pro vystavení polštářů jako jsou pohovky, křesla, postele, okenní římsy i na podlaze se bude pěkně vyjímat. Větší polštáře jsou vhodné pro pohovky nebo křesla, zatímco na lůžkách dobře funguje dohromady několik menších polštářů. Pokud jde o uspořádání, zde se může projevit vaše osobnost; volně rozptýlené naznačujete eklektickou povahu, zatímco dokonale seřazené představují konzervativnější povahu.

 

Nalezení vašeho stylu

Vaše osobní preference budou nepochybně určovat, jak dalece budete mít polštáře ve vašem životě. Snažte se jemně skloubit podobné barevné odstíny. Tím nemyslím, jedna barva v různých intenzitách, ale ve stejném odstínu ovšem v jiných barvách. Uvidíte, jak takovéto zkombinování může být kouzelné. Neomezujte se pouze na jeden typ vzorku. Pokuste se sladit zdánlivě nesloučitelné kombinace jako například puntík s květy. Při zachování i jen jednoho stejného odstínu se budou na vašem nábytku odehrávat divy. Pokud se cítíte odvážně porušte všechna pravidla kombinací celé řady barev a vzorů. Polštáře s odlišnou barevností či vzorem na obou stranách znamená, že můžete změnit svůj interiér zrovna podle toho, jakou náladou procházíte.

 

A nakonec si dopřejte různé tvary

Výběr různě tvarovaných polštářů na pohovce způsobí naprostou uvolněnost. Pocítíte se méně formálně, ale přitom celá dekorace bude působit vyváženě a mnohem příjemnějším dojmem. Zkuste zkombinovat dohromady obdélníkový, kruhový a čtvercový polštář pro maximální obsažení všech tvarů a využití vaší kreativity pro zasloužený odpočinek

 

Pomůžeme vám s vybráním toho nejlepšího napište nám na info@zavesy-interier.cz

nebo se koukněte na naše polštáře na webu.

 

 

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE