img
Damašek

Damašek

9.8.2022

Dekorační luxusní látka


V letošní sezóně Designers Guild v kolekci Tapestry Flower znovuobjevil tradiční myšlenku damašku do něčeho modernějšího.

Ale co je damašek a odkud se vzal?

S látkou pojmenovanou po městě Damašek se poprvé setkal Marco Polo na hedvábné stezce a do Evropy ji dovezl při svém návratu do Benátek v roce 1295. V závislosti na použitých barvách může být Damašek dvoubarevný nebo s vlastním vzorem. Přestože se vyznačuje lesklou povrchovou úpravou, látka je extrémně odolná a je tvořena kontrastem lesklé plochy vzoru a matné plochy výsledné tkaniny.

Jedná se stále o klasickou a luxusní látku na záclony a závěsy  - damaškový styl dodá vašemu domovu okamžitou eleganci.

Tento nový vzor je nový pohled na damašek, ale přitom zachovává všechny jeho kvality, ale také uměleckou modernost. Tištěná netkaná textilie je malovaná akrylovými barvami, kde se štětec rozmazá v něco, co je nyní méně formální, uvolněnější a dokonalé.


Elegantní, ale nápadný damaškový design s jemnými tvary, které dodávají vintage pocit, tento design je vytištěn na texturální viskózové lněné směsi s nádherným podpisem.

 

via Designers Guild

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE