img
Bouclé - trendová čalounická tkanina

Bouclé - trendová čalounická tkanina

11.2.2021

Bouclé čalounická tkanina co nevychází z módy.


Bouclé vazba je zpět v módě, a proto jsem sepsala pár tipů, jak s ním pracovat v interiéru. Název pochází z francouzského slova znamenající buclatý/smyčka a označuje tak přízi vyrobenou ze série smyčkových vláken. Tyto tkaniny jsou měkké na dotek a většinou jsou vyrobené z vlny, ale také můžou být z jiných materiálů jako bavlna, len nebo viskóza.

Jelikož se jedná převážně o čalounickou látku tak nejen interiér tuto tkaninu miluje, ale hlavně čalouněný nábytek. Materiál je jemného vzhledu a zároveň, díky materiálu, poskytuje dobrou rovnováhu tepla a útulnosti. Je ideální pro dosažení skandinávského vzhledu, ale funguje i v moderních interiérech. Jedinečným způsobem můžete začlenit trend bouclé do vašeho obytného prostoru, je přes křeslo. V chladných zimních dnech se bouclé křesílkem nic nevyrovná. Pokud nejste připraveni přidat velký kus látky bouclé na nábytku, můžete jej do svého prostoru přidat pomocí drobných doplňků. Jako například pléd nebo ji přehodit přes postel. A rázem útulnost dostanete do svého bydlení. Skvělým doplňkem je také polštář, kterým lze rychle a jednoduše změnit pocit v interiéru. Také si jím do prostoru přidáte zajímavou texturu. Výrazně vynikne bouclé v kombinaci s kůží v opačném odstínu než látka. Perfektní tento druh látky vynikne také v moderním stolování, křesla bouclé se štíhlými dřevěnými nohami dodávají interiérům nádech luxusu a moderního kouzla. Nemusíte se bát její párování s jiným přírodním a syrovým materiálem. S touto látkou vždy vynikne váš vytříbený vkus.

V letošním roce i anglická společnost Black Edition přišla s novou kolekcí plnou bouclé vazeb. Koukněte se do našich Designerů a hledejte tuto značku a její kolekci Ikulu.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE