img
Barva roku 2019

Barva roku 2019

11.1.2019

Živá korálová je vyhlášena Pantone barvou pro rok 2019


Živá korálová je vyhlášena Pantone barvou pro rok 2019

Je popsána jako živoucí, ale příjemná. Má zlatý teplý podtón a teplá je příjemná a to je něco, co bychom měli rádi doma. (Pantone 16-1546 Living Coral).

Vyšla především ze dvou inspirujících směrů. První a vlastně i hlavní, je z inspirace z korálových útesů. Living Coral evokuje to, jak korálové útesy poskytují úkryt různorodým živočichům. Jsou zdrojem výživy a přístřeší pro mořský život. Život v útesech je důležitý pro obohacení oceánů o teplo a potravu, tím poskytuje pohodlí a vznik nových živočichů v našem se neustále měnícím prostředí.

Tato barva má také společenský význam, povzbuzuje svědomitou činnost. Díky tomu, že digitální technologie a sociální média jsou součástí našeho každodenního života, symbolizuje naši vrozenou potřebu optimismu a radostných potřeb. Ztělesňuje naši touhu po hravém projevu.Nakonec Living Coral je odstín, který v podstatě představuje fúzi moderního života - to, co se objevuje v našem přirozeném prostředí a současně projevuje živou přítomnost v sociálních médiích.

Jak můžeme použít tento hravý odstín v domácnosti? Living Coral dodá do každé místnosti výraznou barevnost. Přemýšlejte o dekoracích - útulný pléd, polštáře či osvěžující čalounění - nebo pro výraznější proměnu, příjemná tapeta nebo krásné barevné závěsy dodají funkčnost a pocit pohodlí ve vašem obytném prostoru.

S touto barvou lez pracovat v domácnosti ve všech ročních obdobích.

V letních obdobích, při nádherném západu slunce má krásnou letní atmosféru. Ovšem takto efektivní je ve všech ročních obdobích. V zimě jsou to odstíny terakotových zemních tónů. Krásně se doplňuje s dalšími barvami. Nejkomplexněji se doplňuje s odstíny v modré škále. Stejně jako v oceánu, nebo krásná modrá obloha při západu slunce. Tato kombinace je výrazná a dynamická. Můžeme ji také použít společně s tyrkysovou, což je vždy krásná kombinace.

Zejména v domácím designu je nejvíce důležité si uvědomit to, jak tato barva bude působit u vás doma. Jakým způsobem ji budete vnímat, když se rozhodnete ji zakomponovat do svého života.

Navštivte nás Závěsy-interiér showroom

Zveme vás na návštěvu dekoračního studia, kde v přátelské a relaxační atmosféře probereme vaše představy a očekávání. Máme pro vás připraveny vzorníky látek a tapet od předních anglických designérů. Společně proměníme váš interiér v úplně nový prostor, do kterého se budete rádi vracet. V showroomu si můžete také prohlédnout originální hotové výrobky, jako jsou polštáře, kosmetické taštičky a plážové osušky.

Kontakt na showroom
Otevírací doba
Pondělí - Čtvrtek 13:00 - 18:00

v Pátek pouze po předchozím objednání

VYHRAZUJEME SI ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY, PRO UPŘESNĚNÍ/NÁVŠTĚVU NÁS KONTAKTUJTE